Viktigt med ett bra larm som är säkert

Om du har hus, så kan det vara en god idé att sätta in ett larm. Att ha ett larm gör att du känner dig trygg och säker, oavsett om du är hemma eller borta. Om du vill ha ett bra larm, så kan du skaffa ett via Säkra Larm. Fördelen med larm från dem är att du då äger ditt eget larm. Det gör det hela billigare över tid. Om du vill vara extra trygg och säker se då även till att installera en övervakningskamera. Inbrottstjuvar avskräcks oftast från att bryta sig in i hem med båda dessa delar.

Om du reser bort

Ett larm i hemmet känns ju extra tryggt om du ska resa bort. Kanske du ska på semester? Dock är det bra att ändå inte så att säga skylta med att du inte är hemma. Så undvik att lägga ut på sociala medier att du ska resa. Be även grannen om hjälp med att dels hålla koll, dels ta hand om snö eller gräs, beroende på årstid. Du kan även ha timers på lampor samt ha någon som tar in post och vattnar blommor. 

Se även till att låsa in alla värdefulla saker, gärna på ett ställe som inte går att komma åt. Det ifall om en tjuv ändå tar sig in. 

Sen som sagt, ha både kamera och larm, gärna med larmtjänst där de åker ut om larmet går!

20 Aug 2021