Välj rätt vinsch för ändamålet

Vinschar, det är något som det finns många varianter av. Det går att köpa och montera vinsch på bilen, på ATVn så väl som ha friståënde vinschar och så vidare. På www.warriorwinches.se finns det en massa olika vinschar att välja på! Se till så att du verkligen väljer rätt vinsch efter vad du ska använda den till. Det är dumt att välja fel, eftersom det kan leda till skador. Inte bara på vinschen och det som vinschas utan även på dig eller andra i din närhet. 

Läs gärna på mer om olika varianter av vinschar och vad de pasar bäst för. När det gäller vinschar för bärgning, off-road och räddning så krävs det en vinsch med mycket kraft, bra mycket mer än om det är en vinsch för att dra rullande vikter som till exempelvis en båt upp på en trailer eller en bil till ett släp.

Tänk på detta

Det finns en hel del saker du bör tänka på då du ska köpa dig en vinsch. Du bör till exempel ha koll på vad det är för omgivning där du använder den, samt vad det är för slags underlag. För det är en riktigt stor skillnad på att vinscha på plan mark eller i en backe. Sedan är det även skillnader huruvida lasten är lös eller sitter fast.

Sen är det även som så att olika vinschar har olika dragstyrka, som alltid anges i Lbs.  För att få fram antal kilo, så halverar du det Lbs tal som finns. Den klassade vikten är vad vinschen klarar av att dra på en singellina på trummans första lager.

12 Apr 2022