Vad är ett företagslån för något?

Enkelt förklarat så är ett företagslån ett lån för företag. Dock kan det se ut på olika sätt, komma från olika instanser och innebära olika saker. Det vanliga med ett företagslån är att du som har ett företag vänder dig till din bank eller ett låneinstitut eller en verksamhet som erbjuder finansieringslösningar. Du kan till exempel få företagslån hos Qred. Ett företagslån kan liknas vid ett privatlån fast oftast större. Du lånar pengar, sedan betalar du varje månad på det. Många långivare godkänner alla slags bolagsformer, men företaget måste alltid vara aktivt och registrerat i Sverige. Det kan vara helt nyetablerade eller äldre företag som kan låna.

Andra sätt att låna pengar till företaget

Det finns även ett annat sätt att få ett slags företagslån och det är via factoring. Då genom att du belånar dina fakturor. De står då som säkerhet för det du lånar. Sedan finns det även fakturaköp, då du säljer fakturan, men då är det inte ett lån, utan pengarna är direkt dina.

Ett ytterligare sätt att få in pengar till företaget är att ha en företagskredit. Det kallas även för checkkredit. Det fungerar i stort sett som ett kreditkort. Det kan vara bra att ha om du behöver ha pengar mellan då du får in betalningar för det du fakturerat.

Oavsett vad för företagslån du tar så ska det ju betalas tillbaka, så tänk på det. Låna inte mer än vad du behöver ha, det tillkommer ju alltid ränta. 

29 May 2020