Uppmärksamma dina medarbetare

Det är inte fel att uppmärksamma medarbete om de kanske gjort någon särskild insats eller liknande. Kanske det är läge att införa veckans medarbetare, eller månadens anställd? En kul grej kan vara att köpa medaljer och ge ut till olika medarbetare för olika insatser. Kanske ha ett event en gång per år, där ni ger ut pokaler eller guldmedalj eller liknande även det kan vara något? Att belöna extra goda insatser är inte fel, men se dock till så att ingen känner sig utesluten.

Uppmärksamma på olika sätt

Nu är det så klart inte ett måste att köpa medaljer att ge medarbetare, även om det är en kul grej. Det går att uppmärksamma de som jobbat på extra bra på en mängd olika sätt. Det kan vara en enskild insats eller att det är ett helt team som behöver uppmärksammas en del. Att ge bort saker är alltid trevligt, men det är minst lika viktigt att även ge dem uppskattning på andra sätt. Skapa tid för personliga möten där ni talar om vad de gjort som är så bra. 

Sedan är det inte fel att visa uppskattning för hela arbetslaget så att säga. Det kan göras via en middag, ett event, eller en kick off med mera. Du som chef kan bestämma på egen hand eller fråga dina medarbetare vad de skulle vilja göra. Att visa att ett bra jobb har gjorts ger en bra mycket bättre arbetsmiljö. 

6 Feb 2020