Träning är viktigt för en hållbar kropp

För att kroppen ska hålla i många år, så är det extremt viktigt att man tar hand om den på rätt sätt. Träning och rätt kost gör mycket och får vår kropp att må bra och att bli mer hållbar. Det är inte heller fel att satsa på kosttillskott från Fitline till exempel. Men hur ska man då träna?

Jag är en stor förespråkare av allsidig träning, eftersom att man genom att kombinera olika träningsformer får bästa resultatet. Det gör även träningen bra mycket roligare med att göra olika saker. Sen är det ju så att våra kroppar är snabba på att anpassa sig och vänja sig vid en viss sorts träning. Det är därmed bra att variera den, så att man alltid testar nya saker. 

Lätt att fastna

Oftast fäster vi oss vid en viss träningsform och tränar bara den för att vi tycker att den är rolig. Visst är det så att det ska vara roligt att träna. Men vill man ha en hållbar kropp så är det ett måste att träna både tyrka, kondition och rörlighet. Lägg in träning med styrka för att bli starkare, kondition för att få bättre flås och yoga för att bli smidigare till exempel. Sedan är det även bra att variera passen i sig med inom dessa olika saker. 

Så den bästa träningen, är den som är rolig men också varierande, det är bra att tänka på om du ska börja träna och lägga upp pass. 

 

14 Jun 2019