Tips när du ska byta dina fönster

När det är dags att byta fönster, så finns det en hel del saker att ta hänsyn till. Bland annat är det ju bra att ha koll på mått och dimensioner, läs mer här. Sen var det ju även detta med att välja fönster, vad de ska vara i för material, hur de ska se ut, fundera på energiklass med mera. 

Idag finns det gott om olika fönsteralternativ. Det finns miljövänliga fönster, energisnåla fönster och underhållsfria fönster. Sedan finns det ju även moderna fönster, klassiska fönster och så vidare.

Viktigt att mäta rätt

Du bör ju välja nya fönster, som har samma mått som dina tidigare fönster, så det är enkelt att montera dem. Annars är det ett måste att göra ett ingrepp i fasaden och det känns ju lite odnödigt kanske. För att du  ska få rätt fönsterstorlek krävs en noggrann mätning av karmmåtten utförs. 

Vad för funktioner ska dina fönster ha?

Olika fönster har ju även olika funktioner, så det kan vara bra att fundera även över detta. Det är ju bra att kanske kunna öppna det, men i så fall åt vilket håll? Fundera också på  om du ska ha 2- eller 3-glasfönster. Isolerförmånga är också en viktig del av fönsterbytet. Du vill ju att dina nya fönster ska kunna spara energi bättre än de gamla. För att ha koll på detta, så är det U-värdet du ska ha bra koll på!

 

25 Feb 2022