Tänk på elförbrukningen

För ett tag sedan blev det vintertid och det har nu blivit den mörka årstiden. Många av oss känner ett extra behov av ljus i vår tillvaro. Det är mysigt med lampor och ljus, men nackdelen är att det ofta blir ökade levnadskostnader och en ökad elförbrukning under denna perioden. Det är inte fel att försöka spara pengar och energi under vintern. Många känner av att räkningarna blir lite dyrare just under vinterhalvåret. Särskilt då elräkningen. Det är ju för att elförbrukningen ökar en del, då det är kallare ute och vi vill ha det varmt inne. 

Under vintern så brukar elpriserna stiga och det är inget man kan göra något åt själv. El är ju något vi behöver, men de som bor i villa märker ofta av att det kan bli dubbla kostnader för elen under vintern. 

Håll koll på förbrukningen

Det man kan göra, för att dra ner kostnaderna kring elen är att ha koll på sin egen förbrukning av den. Det går många gånger att få en detaljerad överblick av din förbrukning genom att du loggar in på det elbolag du har avtal hos eller genom att kolla på fakturan. Det är smart idé att köpa sig en egen elmätare för att få koll på förbrukningen.

Saker som drar mycket el, det är dels gamla apparater och det är apparater som står på standby, för de drar el hela tiden, då de inte är avstängda fullt ut. Sedan är det andra apparater som drar lite ström hela tiden som mikrovågsugnen med sin klocka. 

5 Nov 2018