Städa på ett miljövänligt sätt

Oavsett om du ska städa hemma, till helgen eller göra en flyttstädning så är det rätt smart att satsa på att städa så miljövänligt som möjligt. I dag finns det rengöringsmedel för toalett, spishäll och ugn, men ofta är dessa både onödiga och skadliga för miljön. Om du vill anlita städfirma Täby, så kolla av om även de tänker på miljön när de städar. 

Varje år så köper svenska hushåll över 20 000 ton rengöringsmedel. Dock går det utmärkt att använda sådant man redan har hemma, så som ättika eller bikarbonat, eller att satsa på såpa och vatten. 

Tips för miljövänlig städning

En bra sak att göra det är att investera i mikrofiber­trasor, då de  fungerar till mycket, utan att man behöver använda något rengöringsmedel. Det är bara att tvätta dem sedan i tvättmaskin, 60 grader utan sköljmedel. 

Om du ska flytta, så kan det vara skönt med flytthjälp i form av flyttfirma Lidingö. Även de kan jobba på miljövänliga sätt. 

Det mesta där hemma går att städa med såpa och vatten. Du kan fylla en  blomspruta med en blandning av såpa och vatten, spruta på det du vill göra rent, och torka av. Se bara till att välja en miljömärkt såpa.

Såpa går även att göra rent ugnen med, samt att du också kan använda dig av bakpulver och ättikksprit på själva spisen.

För att göra rent i micron, kör en skål vatten med citron i på full effekt i några minuter. Torka sedan ur.

16 Sep 2020