Öka ditt rörelsekapital

När man driver en organisation, vare det ett eget litet företag eller en volontärrörelse, så finns det pengar med i bilden. Alla organisationer vill öka sit rörelsekapital, öka vinsterna och nå resultat snabbare. Det ligger i entreprenörens intresse att vilja öka, växa och blomstra. Men hur gör man då? För vissa tar det väldigt lång tid att växa bara litegrann. Man tror att det är tålamod och hårt arbete som krävs, men i regel är det strategin som felar. Har man en bra idé så kan man växa fort.

Sälja fakturor

Ett effektivt sätt att öka ett företags rörelsekapital är att sälja fakturorna. Man kan sälja fakturor med eller utan ingress vilket lite kort kan förklaras som att man säljer dem med eller utan efterföljande ansvar. När man säljer en faktura med ingress så säljer man den helt och komplett - man har inget ansvar för indrivning eller så efter att man sålt den. Om man säljer den utan ingress så får man betalt för fakturan direkt, men behåller ansvaret för att pengarna kommer in. Hur man väljer kan bero på lite olika saker, men det enklaste är helt klart att sälja sina fakturor med ingress.

Knuffen som gör att man lyckas

Det finns flera factoringbolag som lever på att köpa fakturor, det är en smart verksamhet som hjälper företagare av stora såväl som små dimensioner. Vissa är fantastiska entreprenörer med briljanta idéer och de kan få den där lilla knuffen som behövs för att lyckas genom att sälja sina fakturor och öka rörelsekapitalet.

14 Oct 2016