Miljödäck och vinterdäck

Inte alla vet när det är dags att sätta på vinterdäck på bilen. Ofta kommer det påminnelser i tidningar och så vidare, men kan berätta för er att de datum som gäller är 1 december till 31 mars, enligt lag. Dubbdäck får du ha på din bil mellan 1 oktober till 15 april. Det är en god idé att i tid se över sina vinterdäck, för är de slitna, så är det bra att köpa nya. Nya billiga vinterdäck kan du hitta hos Nordendäck.

Det finns ett antal sorters miljödäck hos Nordendäck, även vinterdäck:

  • Pirelli W 210 Snowcontrol Serie III
  • Kumho KW23
  • Bridgestone Blizzak LM-32
  • Goodyear UltraGrip 8 Performance
  • Continental WinterContact TS 850

Nordendäck har dessutom fri frakt från 2 däck och öppet köp i 30 dagar!

Ta hand om dina däck

Du kan köpa nya däck hos Nordendäck, de har vinterdäck, sommardäck, fälgar och annat. Dock är det bra om du tar hand om de däck du har. Tänk på att din körstil och din hastighet påverkar livslängden på dina däck, och att årstider och vägbeläggningar påverkar dina däck. Se till att de däck du inte använder, förvaras mörkt, svalt och torrt. När du köper nya däck, så välj dem utifrån dina egna förutsättningar, användningsområde och bilens egenskaper. För att förlänga livslängden på nyinköpta däck, montera dem på hösten.

Beställ nya miljövänliga vinterdäck på Nordendäck

Om du behöver nya vinterdäck så är det enkelt att beställa dem online på Nordendäcks hemsida. Du kan få dem levererade till en verkstad nära dig.

30 Oct 2015