Markiser gör livet lite bättre

Livet är för kort för att man ska behöva uppleva saker man inte harlust med. Som att få solen rakt i ansiktet på terassen till exempel. Det är inte kul att ha en uteplats som är omöjlig att vistas på efter ett visst klockslag på grund av extrem värme. Inte heller hjälper det med en parasoll och även om man springer in och tar en sval dusch då och då så riskerar man solsting om man är ute längre en kvart åt gången. Inte kul! 

Tur det finns lösningar på problemet

Det finns terassmarkiser hos Somfy som kan hjälpa till att ge lite skugga. Man kan välja de med motor som sköter sig själva, eller med en knapptryckning. Man kan även koppla upp dem så de går att styra med en smartphone eller platta och det är rätt häftigt. 

Man kan också välja att bygga en pergola. Det är som ett tak där brädorna står på högkant. Det släpper igenom ljuset men ger samtidigt skugga. Smart system men det finns en enorm nackdel. De är alltid där! Det går inte att trycka på en knapp och öppna upp även om man skulle vilja.

Då är markiser betydligt bättre för de styr man precis som man vill. En dag då hettan inte olidlig kanske man vill låta solen skina på uteplatsen och när det är så varmt att man inte vet var man ska ta vägen kan man dra ut den och låta den skugga. Bra, eller hur? 

22 Aug 2022