Laxfiske i Mörrum

Är du frälst i laxfiske? Välkommen till klubben! Denna sport är fantastisk och gör att man får kombinera flera olika underbara saker som t ex naturupplevelser, utmaningar (både mot sig själv och andra) och chans att få riktigt god mat på tallriken såklart. Inget smakar bättre än egenfiskad lax!

Om du gillar laxfiske men ännu inte haft möjlighet att ägna dig åt sporten i Mörrum så är det kanske dags att du ser över möjligheten nu. Mörrumsån är Sveriges bästa laxfiskevatten, det kan många entusiastiska laxfiskare vittna om. Här har du chans att dra upp fina, feta laxar under flera månader varje år, och utanför laxsäsong finns här goda flugfiskechanser på öring och andra fina fiskar.

Fiskesäsongen i Mörrum

Du kanske är sugen på att lära dig mer om flugfiske, för att komma så väl förberedd som möjligt nästa gång du besöker Mörrum? 

Fiskesäsongen i Mörrum varar från mars till september - den är alltså förhållandevis lång här. Dessutom ger Mörrumsån sällsynt goda chanser att få napp.

Boende i Mörrum

Det finns ett ställe som är optimalt att hysa in sig i när man besöker Mörrum för att fiska eller ägna sig åt andra naturorienterade aktiviteter, det är Mörrum River Lodge. Mörrum River Lodge är ett gammalt rökeri som man rustat upp, renoverat och inrett till högklassigt hotell för besökare utifrån. Här har man inte bara optimalt nära till Mörrumsån, dvs. precis utanför dörren, utan också en lyxig miljö att vistas i under sin fiskesemester. Den gamla charmen är bevarad, men i övrigt är allt nytt, fräscht och lyxigt på Mörrum River Lodge.

Förberedelse är nyckeln till framgång

Den som vill lyckas med sitt laxfiske och flugfiske i Mörrum gör smart i att läsa på om både Mörrumsån och om laxfiske och flugfiske i allmänhet. Men sedan är det ju förstås också så att övning ger färdighet. Vad väntar du på?

25 Aug 2015