Låna trots betalningsanmärkningar?

Ibland kan man hamna i den situationen att man har haft svårt att betala sina räkningar eller lån och det har gjort att man har hamnat hos Kronofogden. Då får man något som heter betalningsanmärkning. När man får en anmärkning hos dem så kan det vara svårare att låna pengar eller att få köpa på avbetalning. Det finns dock lån att tillgå som inte har lika hårda krav.

Hur lånar jag med en betalningsanmärkning?

Betalningsanmärkningar behöver inte innebära att du har en dålig ekonomi. Du kan få låna om du har en bostad att lämna som säkerhet. Du kan även få lättare få lån om du har en borgensman, samt en bra betalningsförmåga. Man kan även titta på vad du har för övrig ekonomisk situation.

Vart kan jag låna om jag har betalningsanmärkning?

Tyvärr är det många banker som säger direkt nej till lån med betalningsanmärkningar. Dock finns det de som är mer flexibla. De kollar på det jag nämnde ovanför, om du har en bostad, borgensman och en bra ekonomi för övrigt. BlueStep är en sådan bank. Hos dem kan du låna om du har en bostad eller om du köper en bostad.

Det finns även kreditgivare som lånar ut mindre summor, men har du redan en tuff ekonomi så är det bättre att låta bli dessa eftersom de ofta är belagda med högre räntor. Dessa ska även oftast betalas tillbaka inom en väldigt kort tid. Då är det bättre att satsa på ett större lån för att betala av andra skulder och därmed få en bättre ekonomi.

 

8 Dec 2015