Kungsängen - nära flera naturreservat

Kungsängen ligger strax nordväst om Jakobsberg och är en del av Storstockholm. Inte många vet om att Kungsängen också ligger väldigt nära tre olika naturreservat. Om du är på väg att flytta hit kan vi tipsa om dessa natursköna områden, men också om www.flyttfirmaikungsängen.se som kan göra din flytt så mycket enklare. 

Frölunda naturreservat

Även om namnet kanske för tankarna till Göteborg så är detta naturreservat nära Kungsängen utanför Stockholm. Det går utmärkt att cykla hit från Kungsängen och vill du hellre ta bilen finns det gott om parkering. Här får du möjlighet att bada, fiska, plocka svamp eller bara njuta av underbar natur. 

Lejondals naturreservat

Här finns det en badsjö med både sandstrand och klipphäll. Det går utmärkt att bada, plocka svamp eller övernatta i något av vindskydden. Tänk bara på att du inte får ha lösa hundar, inte tälta var som helst eller göra upp eld på andra platser än färdiga eldstäder.

Stäketskogens naturreservat

Precis nordöst om Kungsängen finner du Stäketskogens naturreservat som har en markerad stig du kan följa. Den leder till en utsiktsplats där du kan sitta och fika och njuta av utsikten. Det unika med Stäketskogens naturreservat är urskogen och de moräner som finns i området. 

När du besöker ett naturreservat är det viktigt att tänka på att du vårdar naturen. Släng inte skräp, bryt inga grenar och elda inte var du vill. Våra naturreservat är känsliga områden och ska bevaras för framtiden. Missköts det kommer de att stängas, och det vill ju ingen eller hur?

24 Nov 2022