Funderar du på hur det fungerar med företagslån?

Om du har ett företag, kanske ett mindre sådant, och funderar på detta med företagslån så finns det en del saker du bör tänka på. Bland annat är det bra att jämföra olika alternativ med varandra, så att det lån du tar har bra ränta, bra villkor och så vidare. På hittaföretagslån.se kan du jämföra olika långivare. Anledningen till att du behöver ta lån till företaget kan även styra hur mycket du måste låna. Det kanske behövs nya maskiner, eller så behöver du snabbt öka likviditeten eller så vill du expandera.

Skilj på din egen ekonomi och företagets ekonomi

Om ditt företag har behov av pengar, så kan det lätt bli att du skjuter till egna, från din privata ekonomi. Det är inte bra att blanda ihop din privata ekonomi med företagets. Det är bra mycket bättre då att låna till företaget, så att pengarna går till just det du behöver. Undvik även att låna av vänner eller familjen, för även där ska du inte blanda in privat ekonomi med ditt företags. Om du behöver stöd till ditt företag, kolla in Företagsakuten

Företagslån — som ett privatlån, fast större

Om du som privatperson tar ett vanligt privatlån handlar det oftast om en fast summa som betalas av månatligen under en given löpperiod. Det är samma sak med företagslån, fast det är då företaget som betalar av varje månad. De flesta långivare godkänner alla slags bolagsformer, men företaget måste alltid vara aktivt och registrerat i Sverige. Den stora skillnaden mot ett privatlån är lånebeloppet, som kan vara betydligt högre på ett företagslån.

23 Aug 2020