Är det läge att byta fönster?

Om ett fönster går sönder, rutan krossats, så är det ju ganska naturligt det där med att byta det. Men, så finns det ju tillfällen då det är dags att byta fönster i hela huset. Det kan vara svårt att veta exakt när det är dags. Ett sätt är att du inspekterar dina fönster som du har, för att se skicket på dem. Du kan även känna med handen vid fönstret, om det drar in mycket kall luft. Det kan vara bra att byta fönster, då de nya modellerna är mer energisnåla. Gamla fönster läcker gärna ut varm luft och det kan då kosta dig en del pengar.

Byta själv eller med hantverkare?

Är det så att du är en mycket händig person så kan du så klart byta fönster på egen hand. Men idag är det ofta på det sättet att den fönstertillverkare du köper dina nya fönster av, de kan ha montage av dem med, antingen med i priset eller mot tillägg. Det kan vara värt att låta proffs byta fönster, eftersom det går snabbt, alla fönster på en dag, samt att du då kan vara säker på att de monteras in på rätt sätt. 

Så ska du ändå köpa nya fönster, kolla då med dem du köper dem av om det är så att de kan erbjuda att montera ut de gamla och sätta in de nya åt dig och vad det skulle kosta att göra.

15 Jun 2021