Är att jobba som konsult något för dig?

Det där med att hitta ett jobb, det är inte alltid det lättaste. Dels vill man ju ha ett jobb som man trivs med, som har bra lön och förmåner, bra arbetskamrater och så vidare. Men inte nog med det, man ska ju få det jobb man hittar och söker med. Ett sätt att jobba, det är att jobba som konsult, eller som giggare. Då via ett konsultbolag som ett exempel, läs mer här. Eller så jobbar man som egen, som konsult. Det går alltså att göra det på lite olika sätt och inom olika branscher.

Vill du vara din egen?

Om du känner att du skulle vilja vara din egen, men inte riktigt vill ta steget att starta eget, så kan du testa på att vara konsult via ett konsultbolag till att börja med. Du kan även frilansa och låta ett företag ta hand om allt det där med fakturering, momser, skatter och avgifter. Det är ju ofta bokföringen som avskräcker många att starta eget.

Testa Gigstep

Ett sätt att jobba som konsult, det är att jobba som en giggare, att ta gigjobb. Det finns en plattform, som heter Gigstep, där du kan göra just det. Du kan hoppa in för kortare uppdrag, eller hitta ett jobb som sedan leder till en fast anställning. De finns även för dig som vill frilansa, men vill ha hjälp att hitta kunder. Vill du veta mer om detta så besök deras sida där du kan läsa mer om just det. 

28 Sep 2020